Wintertijd is Droomtijd

Droomcafé Deventer en Innersight counseling bieden winterse excursies door dromenland

De winter komt dichterbij, buiten wordt het kouder en sneller donker, de kortste dag nadert en het is nog lang wachten tot het licht weer gaat toenemen. Wachten? Ja, eigenlijk wel. Niet alleen de aarde is ingedut, ook wij trekken naar binnen, om met een dikke deken bij een knappend haardvuur en warm kaarslicht weg te dromen. Dromen? Jawel. Dit is immers de tijd van winterslaap en pauze, terugkijken en vooruitblikken. De naderende winter en de donkere dagen lenen zich daar heel goed voor. Dit is de tijd van bijzondere en vaak heldere dromen.

Daarom werken we tijdens de komende Droomcafé-bijeenkomsten op 10 en 17 dec. met het thema ‘Persona en het vingerlabyrint’ om terug te blikken op het oude jaar, te verstillen en te verdiepen. De bijeenkomsten op 7 en 28 jan. 2018 staan in het kader van een nieuw begin en hebben daarom als thema: ‘Renew jorself’. Op 23 dec. ben je welkom voor een stiltewandeling te Zwolle. Deze wordt begeleid door Judith Egberts van Innersight counseling. Judith biedt ook droomyoga aan.

In hun eigen taal geven dromen een schat aan informatie door. Meestal zijn we ons daar niet van bewust. We beseffen meestal ook niet dat het onbewuste voor het merendeel ons doen en laten bepaalt. Juist daarom is het belangrijk naar je dromen te luisteren. Als we de taal van onze dromen leren verstaan, kunnen we de droomkracht en enorme wijsheid van dromen toepassen in ons dagelijks leven. Dit werkt helend, inspirerend en versterkend. Francisca te Brake en Judith Egberts zijn de professionele gidsen tijdens deze winterse excursies door dromenland.

 

 Bos en maan, droomnachtscene, variant 2

     Into the dream, mixed media, nov.2017

 

De donkere dagen brengen je meestal bijzondere dromen. De winterperiode leent zich heel goed voor het verkennen en raadplegen van je innerlijke droomwereld en de boodschappen, die daar verstopt liggen. Deze boodschappen zijn echter vaak moeilijk te vinden en lastig te ontcijferen, dat is een hele kunst. Francisca en Judith zijn professionele en ervaren droomwerkers. Zij begeleiden je in het communiceren met je dromen en het vertalen van de droomsymboliek naar je dagelijkse leven. Kortom: speciaal droomwerk voor de donkere dagen. Alle nachtelijke reizigers zijn welkom, met of zonder dromen, bij een of meerdere van de volgende activiteiten:

Activiteiten en data:

10 en 17 dec. 2017 van 14 tot 16.00 uur:

Deventer Droomcafé, droomwerk bij en met Francisca.

Thema: Persona en Labyrinth.

23 december 2017 van 13.00 – 14.30 uur:

Stiltewandeling bij en met Judith, ‘Zandhove Bos’ te Zwolle.

7 en 28 jan 2018 van 14 tot 17 uur:

Deventer Droomcafé, droomwerk bij en met Francisca.

Thema: van binnen naar buiten: ‘Renew jor-self’

 

De komende tijd zal er op de websites, blog en Facebook per activiteit inhoudelijke en praktische informatie gegeven worden. Zie:

-Francisca te Brake, Shelter36, Deventer Droomcafé:

shelter36.nl/droom/, www.facebook.com/Shelter36/

-Judith Egberts, Zwolle, Innersight Counseling, Droomyoga:

www.innersight.nl, www.facebook.com/www.innersight.nl/

-de agenda van de VSD website: zie: http://www.droomvereniging.nl/

 

Graag tijdig van tevoren aanmelden via friejorself@gmail.com of counseling@innersight.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.