Droomcafé Deventer,10 en 17 december

Op zondag 10 dec. wordt de donkere tijd ingeluid bij het Droomcafé te Deventer.

Reeds bij de Kelten was het traditie om de donkere tijd te vieren. Voor hen begon elk nieuw begin vanuit het donker. Is dat bij ons niet ook zo? Begint niet alles met een droom, die vanuit het donker naar ons toekomt? Ook het zaad ligt nu in de grond te wachten, om straks in het nieuwe jaar te ontkiemen. De winter nodigt ons uit om naar binnen te gaan, letterlijk en figuurlijk. Op 10 en 17 dec.  nemen we in het Droomcafé de tijd om terug te blikken en te onthaasten. We maken gebruik van de stilte en het labyrint-motief om ons te verdiepen in droomwerk en datgene los te laten, wat niet meer werkt of niet langer van toepassing is. Dit is de voorbereiding op het nieuwe jaar.

Thema: Persona en labyrint

‘Persona’ betekent oorspronkelijk ‘masker’ en gaat eigenlijk over de rol, die we innemen binnen de gemeenschap, het gezin, op het werk e.d. Het is de rol met bijbehorend masker, die we naar buiten toe laten zien en het meest geaccepteerd is. De persona wordt daarom ook wel de conformerende rol genoemd.

‘De schaduw’ echter bevindt zich in het onbewuste en is dus onzichtbaar, ook voor jezelf. Het is dat deel dat door ons verdrongen of weggestopt is, dat wat we niet kunnen gebruiken, of liever niet laten zien. Dit zijn eigenschappen, gewoontes en/of gevoelens, die je om bepaalde redenen liever verborgen houdt, maar ook voor jezelf niet langer zichtbaar zijn. Delen van jezelf, die echter te lang verborgen worden gehouden, gaan op den duur dwars liggen en je tegenwerken. Aan de buitenkant ziet het er dan misschien nog wel goed uit, maar langzaam maar zeker ontstaat er steeds meer spanning en kun je dat masker niet langer dragen, zonder er last van te krijgen.

 

Resin-Face-Mask-Halloween-Details-about-NEW-V-for-Vendetta-Anonymous-Cosplay-Resin-Adult-Masks-Free

 

masker-pierrot dec

 

Dromen helpen je om het evenwicht tussen de persona en de schaduw te herstellen. Dromen geven je informatie over dit onbewuste gebied, waar de schaduw woont. Denk maar aan de ijsberg en aan de tekst in de vorige mailing:

….’In hun eigen taal geven dromen een schat aan informatie door. Meestal zijn we ons daar niet van bewust. We beseffen meestal ook niet dat het onbewuste voor het merendeel ons doen en laten bepaalt. Juist daarom is het belangrijk naar je dromen te luisteren.’…..

Kortom: doe mee in het Droomcafé en laat je inspireren tijdens de excursie door het winters droomlandschap. Je bent welkom met of zonder dromen.

 

Praktische informatie:

Data + tijdstip:  10 en 17 december 2017 van 14-16 uur

Locatie:              Middelweg 36, Deventer

Voor wie:           Allen, die interesse hebben

Kosten:              €10,- (richtprijs)

Door wie:          Francisca te Brake, professioneel droomwerker, lichaamswerker en kunstenaar.

Aanmelden:      06-40930970/friejorself@gmail.com (graag tijdig aanmelden)

Website:           www.Shelter36.nl www.facebook.com/Shelter36

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.