Droomwerk en Bruce Lipton

Transformatie en Empowerment

In het kader van droomwerk ten tijde van crisis, heb ik onlangs een bijdrage geplaatst. Deze bijdrage kun je ook lezen via de link naar mijn blog. http://pact23.blogspot.com/2020/03/covid-19-en-droomwerk.html

Ik wens in verband met deze bijdrage ook een link te leggen met het werk van Bruce Lipton, de voorloper van de wetenschap, die zich bezig houdt met ‘epigenetics’. Bruce Lipton deed uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen, waarmee onze cellen informatie verwerken. Daaruit bleek dat het niet zozeer de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat onze genen worden aan- en uitgezet door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen, gedachten en overtuigingen. Concreet betekent dit dat we ons welbevinden deels kunnen beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. Zie: https://holistik.nl/bruce-lipton-angst-corona-virus/

Mijn vorige bijdrage is ook zo bedoeld: het gaat om constructieve actie en wisselwerking met het onbewuste, waarbij de schaduw getransformeerd kan worden en geïntegreerd in je leven.

Boeddhistische geleerden zijn al veel langer bekend met deze materie en zijn in wezen al veel verder met hun onderzoek, dat binnen uiteenlopende tradities haar neerslag vond en tevens werd uitgewerkt via training en beoefening. De droomyoga betreft slechts één traditie. In mijn volgende column kom ik daarop terug.

Hoe dan ook blijkt opnieuw de enorme invloed van het onbewuste en dus ook het belang van een juiste benadering en training. Droomwerk houdt zich bezig met de wisselwerking tussen bewust en onbewust. De ijsberg, zoals ik die al eerder aangehaald heb, speelt daarbij een grote rol. Herinner je je de ijsberg nog??

De symbolische betekenis van de ijsberg

Voor het artikel met ijsberg verwijs ik naar een ander blogbericht:

http://shelter36.nl/droom/?p=390

Net als Bruce Lipton ben ik van mening dat we in staat zijn ons welbevinden te beïnvloeden door onze gedachten, emoties en overtuigingen. Door hier bewust op in te zetten zul je meer inzicht krijgen over de vaak automatische gedragspatronen, overlevingsmechanismen en reacties. Daarmee krijg je een sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven. Ook, of misschien wel juist, in tijden van crises, zoals deze.

Ik wens iedereen veel moed, inzicht en inspiratie toe.

Francis te Brake, Pact23.com / Shelter36.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.