Kunst en droomwerk op Internationale Vrouwendag Deventer

Lilith en Adam = Equality

 

8 maart, Internationale Vrouwendag, Deventer Lebuinuskerk. Jawel, een kerk, nog steeds een instituut voor monotheïstische mannelijke bolwerken. Nog steeds is het thema ‘Gelijkwaardigheid’……Griebels…..ik waag het erop, samen met  Patricia Achenbach Veira.

Het betekent voor mij namelijk niet alleen aandacht voor het vrouwelijke, maar tevens voor het vrouwelijk goddelijke, dat in mijn werk vaak tot uitdrukking komt. In deze kerk en bij andere monotheistische instituten, waar een mannelijke god de alleenheerschappij viert, is dat pure noodzaak.  Sinds de almacht van mannelijke monotheistische bolwerken, die wereldwijd regeren, is het vrouwelijke en daarmee het vrouwelijk goddelijke geheel verdrongen, uitgeroeid en verbannen. Dit heeft verstrekkende gevolgen gehad, in 1e instantie voor vrouwen wereldwijd, plus al het vrouwelijke, gesymboliseerd door de natuur, moeder aarde, de maan, e.a.  Dit is nog steeds gaande en wordt ook wel weerspiegeld in het thema van dit jaar.  Het wordt echter ook duidelijk dat het zijn weerslag heeft op mannen, hoe kan het ook anders. Het is dus -zowel voor vrouwen als voor mannen- van belang om het vrouwelijke te reintegreren, of is ‘rehabiliteren’ een beter werkwoord? Return of the Goddess to all of us. Eén van mijn werken heeft die titel. Dit werk is geinspireerd op de Venus van de Holle rots.

                                                           francisca bergkerk 01, uitsnede

 

Het festival op 8 maart betekent ook een stimulans om mijn beeldende werk onder de aandacht te brengen en te verkopen. Samen met Patricia deel ik een kraam, we zijn dan dus ‘kraamvrouwen’, jawel.  Vandaar dat onze uitnodiging de titel: ‘Kom op Kraam’ heeft gekregen. Je bent dus van harte welkom om bij ons op Kraamvisite te komen. In deze kraam kun je kunstkaarten, grote stickers en A4 posters van mij komen bekijken en kopen. Hierbij alvast een selectie van het werk dat je kunt verwachten:

 

The Goddess and the cross, bewerkt,2018Tommy, dynamisch droombeeld        Stilleven, zwart wit, lichtere versie

 

Into the dream, vierkant, febr

Zijn manen, 2018           

Free the Goddess, 3D, z.w.                   Bloemen voor de Ziel, amaryllis

 

Van de kaarten heb ik voldoende op voorraad, van de A4 postertjes niet. Mocht je alvast wat willen bestellen, dan kan dat via friejorself@gmail.com.

Wat zijn de kosten??

De kaarten kosten 1,50 per stuk, als je 4 kaarten naar keuze koopt, betaal je slechts 5 euro.  De A4-formaat posters kosten 20,- per stuk. De stickers verkoop ik met forse korting: i.p.v. 15,- kosten ze nu nog maar 7,50

 

 

Praktische info:

Waar: Lebuinuskerk Deventer

Datum en tijdstip: 8 maart van 18-21 uur

De toegang is gratis

 

GRAAG TOT DAN,

Francisca, www.pact23.com + www.shelter36.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.