Introductie droomcafe op 22 mei a.s.

Introductie Droomcafé

Op vrijdag 22 mei zijn er twee gratis introductiebijeenkomsten van het nieuw te starten Droomcafé. Ben jij nieuwsgierig wat je dromen je te vertellen hebben? Wil je weten wat je eraan hebt in je dagelijks leven? Kom dan kennismaken. Dat kan ’s morgens van 10.00 – 12.00 uur of ’s avonds van 19.30 – 21.30 uur bij Shelter36, Middelweg 36 te Deventer. Graag aanmelden vóór 16 mei: friejorself@gmail.com of 06 – 409 309 70/06-40034247.

Droomcoach, healer en kunstenaar Francis te Brake en reader-healer en schrijver Anneke van Tricht ervaren droomwerk als waardevol en verrijkend voor hun leven en dat van hun cliënten. Zij nodigen anderen uit in hun droomcafé om samen op creatieve en inspirerende wijze aan dromen te werken.

Francis: “Als we de taal van onze dromen leren verstaan, kunnen we de droomkracht en enorme wijsheid van dromen toepassen in ons dagelijks leven. Dit werkt helend, inspirerend en versterkend. Wij helpen de deelnemers het droomgebied te verkennen en zelf te ervaren wat hun dromen te zeggen hebben, zo word je je eigen droomdeskundige.

Ik breng mijn kennis en ervaring als droomcoach, healer en kunstenaar in het Droomcafé in, onder andere om deelnemers door ‘riskante gebieden’ te gidsen, een open houding te ontwikkelen voor de droomsymboliek en te helpen de vertaalslag te maken naar het dagelijks leven. We maken daarbij gebruik van creatieve methodes, zo groeit de ruimte voor expressie, inspiratie en plezier aan dromen.

Anneke: “Dromen vertellen verhalen uit je onbewuste. Soms gaan die eenvoudig over de dagelijkse dingen van het leven, maar vaak zitten er meerdere en diepere lagen in. Het kan je erg helpen als je die ontdekt. Zo onthulde een droom mij pas hoe het komt dat ik me altijd veel te verantwoordelijk voel voor alles en iedereen. Dat helpt me om mijn eigen verantwoordelijkheid af te bakenen. In het droomcafé breng ik mijn ervaring als reader en healer in om contact te maken met de droomenergie en om veilig te blijven als het spannend wordt. Daarnaast kunnen schrijfoefeningen enorm effectief zijn in het verkennen van dromen.”

Voor wie?

In het Droomcafé is iedereen welkom die nieuwsgierig is naar de zin en betekenis van haar of zijn dromen. Ervaring met droomwerk is niet nodig, en het is niet perse noodzakelijk om je dromen te herinneren. Droomwerk activeert je droomleven en in het droomcafé worden ook tips gegeven om je dromen te ‘vangen’.

We werken op basis van dromen die de deelnemers inbrengen, breng dus gerust een droom mee op 22 mei. Ook als je moeite hebt om je dromen te onthouden, maar wel wilt meedoen, ben je van harte welkom. Wel graag aanmelden vóór 16 mei en je voorkeur voor de ochtend of avond doorgeven. Aanmelden kan via de mail of telefonisch: friejorself@gmail.com of 06- 40930970/06-40034247. Wil je graag komen en/of meedoen aan het Droomcafé, maar ben je verhinderd op de 22e? Bel of mail ons dan: friejorself@gmail.com of 06- 40930970/06-40034247.

 

 

Illustratie: een droom verbeeld (zie onder) of droomverhaal (idem)

 

Hoofd met gestift haar, aug

 

Uit column: ‘Looking for the Odd’, ‘Hoofd met gestift haar’, Francis te Brake

 

(…) tussen waken en slapen drijven vergeten woorden door me heen: “Je krijgt wat je nodig hebt: liefde zonder beperkingen. Geef het jezelf, word het en deel het uit. Geniet ervan en maak plezier. Verandering van stijl doet leven.” Dan komen de tranen. Vanuit mijn tenen en nog dieper. Uiting van een diep verstopt verdriet. En ik weet dat mijn ziekte hiervan is gemaakt. Het spreekt zelfs tot me: “Ik zit goed verstopt en maak af en toe een geluidje – jasmijnthee graag want dat geeft de meeste troost. Dan luister je en geef je me wat ik vraag. Maar waarom haal je me nooit tevoorschijn in het licht? Want dat wil ik zo graag. Erkenning, gezien worden, dat jij weet wat ik draag. Schaam je je voor me, ben je bang? Ik ben toch heel vertrouwd, ik zit hier al zo lang…”

Ik droom van een leven in een veranderde stijl en mijn droom vult mijn hele baarmoeder, als in een voldragen zwangerschap. Hij is al ingedaald ook. Alles in mij roept: het is tijd voor de geboorte! Als ik wéér wakker word, voelt het heel gezond en vredig in mezelf. Opnieuw luister ik naar de lente, kijk naar bloemen en vogels. Zelf winter ik, ik verzamel me helemaal vanbinnen en koester me in de vrede daar.

Fragment uit: ‘Verandering van stijl doet leven’, Anneke van Tricht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.