Thema-workshops inhoudelijk

Op deze pagina vindt je informatie over de thema-workshops van juli 2024. Deze informatie wordt gedurende de zomer aangevuld.

21 Juli: Thema: ‘Triggers, identificatie en projectie in dromen’.

Tijdens deze workshop kijken we naar triggers en projecties in onze eigen droom. Triggers en projecties zijn namelijk drijvende krachten, die verbonden zijn met ons gedrag en daarom in ons dagelijks leven een grote rol spelen. Ze lijken van buiten te komen, maar is dat ook zo?

Triggers zijn mechanismen of situaties die een beweging of proces in gang zetten. Het is erg boeiend om te onderzoeken of en waar je droom-ik in je droom getriggerd wordt. Van daaruit kijken we hoe het droom-ik zich daartoe verhoudt en wat dit oproept.

Projecties zijn zaken en of eigenschappen van het droom-ik, die los van het droom-ik lijken te staan, omdat ze op de buitenwereld geprojecteerd zijn. We gaan onderzoeken of een projectie daadwerkelijk bij het droom-ik hoort, hoe dit zich verhoudt tot je dagelijkse leven en wat de informatie is die voor jou van belang kan zijn.

Francisca begeleidt je als deelnemer terug in de droom en helpt je op weg om de diepere lagen achter het verhaal in je droom aan te boren. Al doende zul je ervaren hoe verrassend veel informatie er verborgen ligt. Ook leer je triggers en projecties anders te zien, door ze als droom-ik te ervaren in je droom. Zo komt er energie en informatie vrij, die je in je voordeel kan benutten.

C.G. Jung over projectie

28 Juli: Thema: ‘Persona en transformatie’.

Persona betekent ‘masker’ en staat (kort gezegd) voor ons profiel, dat wat we aan de buitenwereld tonen en ons helpt om te functioneren in de samenleving. Ons ego maakt daar deel van uit. Het is kortom een belangrijk en praktisch instrument. Punt is echter dat we ermee vergroeid zijn en het niet langer als instrument ervaren. In deze workshop gaan we kijken hoe jouw persona zich verhoudt tot je droom-ik en duiken we in de droom om daar verder onderzoek te doen. Je leert o.a. over de overeenkomsten en verschillen tijdens de interactie tussen droom-ik en dromer, door deze bij jezelf te ervaren.

Francisca begeleidt je als deelnemer terug in de droom en helpt je op weg om de diepere lagen achter en onder het verhaal in je droom aan te boren. Al doende zul je ervaren hoe verrassend veel informatie er verborgen ligt. Je wordt je meer bewust van je persona, de functie van je ego en hoe je deze kunt gaan beheren. Kortom: je gaat je eigen unieke spoor van binnenuit ervaren en uitzetten.

Maskers commedia dell’arte, afb.van Pinterest

Nadere info

21 Juli: Thema: ‘Triggers, identificatie en projectie in dromen’. Workshop voor beginnende en gevorderde deelnemers. Tijd: 14-17.30 uur. (incl. korte pauze).

28 Juli: Thema: ‘Persona en transformatie’. Workshop voor beginnende en gevorderde deelnemers. Tijd: 14-17.30 uur. (incl. korte pauze).

De workshops worden online gegeven via Skype. Deelnemers krijgen vooraf een link naar de online-meeting toegestuurd. Bij sommige thema’s kun je thuis alvast wat voorbereiden, als je dat prettig vindt.

Minimum aantal deelnemers: 4. De kosten zijn 45,- voor minima en 54,- voor mensen, die daarboven zitten.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via friejorself@gmail.com. Geef daarbij jouw interesse door en de datum/data, waarop je wenst deel te nemen. Ik zie uit naar je aanmelding en hoop je tijdens een of meer workshops te ontmoeten.

Zie ook:

NB: Schokkende dromen, nachtmerries e.a. kun je het beste tijdens een individueel consult inbrengen. Neem gerust contact met me op, als je daarvoor een afspraak wilt maken. Zie: https://shelter36.nl/info-consulten-contact/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.