Shelter36 Gastruimte

Shelter36 droomstudio
Shelter36 Loungeruimte en slaapcabine
Shelter36 slaapcabine, mixed media werk links aan de wand.

Een verborgen geheim in Deventer
Shelter36 is een gastruimte, bestaande uit een inpandige tent, expositie- en loungeruimte. Deze droomstudio bevindt zich aan de Middelweg te Deventer, een verborgen geheim, dat direct achter de voordeur begint. Ze ligt op 10 minuten lopen verwijderd van het centrum van de historische binnenstad en het station. Shelter36 ligt aan het bekende Marskramerpad. Er is voldoende parkeergelegenheid en bovendien gratis. Shelter36 biedt haar gasten een heel bijzonder verblijf in een zeer origineel ingerichte ruimte. Ik nodig u graag uit dit zelf te ervaren. Voor een eerste impressie verwijs ik naar de foto’s en informatie op deze website. Kijkt u ook gerust op Airbnb.nl voor nog meer informatie, inspiratie en de vele positieve reviews. Via Airbnb kunt u tevens een overnachting bij Shelter36 boeken. Zie: https://www.airbnb.nl/rooms/3295666.

Achtergrond informatie De Shelter is geïnspireerd op het verlangen om bij te tanken, uit te rusten en vooral niks te hoeven. Hier kunnen gasten van alle leeftijden genieten en inspiratie opdoen. Gasten die hier verblijven zijn enthousiast over de bijzondere en zeer origineel ingerichte ruimte; zij verwonderen zich, komen helemaal tot rust en hebben de indruk ergens in het buitenland op vakantie te zijn. Ook voor kinderen is de Shelter een belevenis: in een tent op vachtjes slapen, met een verhaal bij kaarslicht, wie wil dat nou niet?

De Shelter gastruimte
De Shelter bestaat uit twee delen: een intiem en knus slaapcompartiment, met daarnaast een heerlijke loungeruimte. Dit alles sfeervol verlicht. In de gastruimte, de entree en het trapgat hangen kunstwerken en werkjes van mezelf alsook van enkele andere Deventer kunstenaars. De meeste werken zijn te koop. Er is sprake van een wisselende expositie. Verder is het mogelijk video-werk en performances te bekijken op een smart-tv. Deze is geïnstalleerd in de gastruimte.

Het slaapcompartiment is gemaakt van verschillende, kleurige stoffen, met uiteenlopende motieven en vele verrassende details. Elke wand is opgebouwd als een schilderij: zorgvuldig samengestelde composities, uiteenlopende materialen en schakeringen. Ook het verlaagde plafond in de cabine is een schilderij, deze kun je het beste bewonderen als je in de cabine op bed ligt. Kortom: je raakt niet uitgekeken. Slapen gaat hier als vanzelf, mensen die even bij willen tanken, maar thuis de rust en ruimte niet kunnen vinden, slapen hier als rozen. Er is ruimte voor 3 volwassenen, of 2 volwassenen en 2 kinderen.
De gasten slapen op comfortabele matrassen op lattenbodems. Ook de dekbedden en kussens zijn van goede kwaliteit.

De loungeruimte is eveneens met veel smaak en sprookjesachtig ingericht: kleden, kussens, huiden en decoratieve voorwerpen nodigen u uit te ontspannen en te genieten. De vensters zijn beschilderd met decoratieve patronen. Om de sfeer en het loungen te verhogen staan er boeken, tijdschriften, een kleine cd-speler, c.d.’s, wierrook en kaarsjes tot uw beschikking. Bij de loungeruimte staan een waterkoker, vele soorten thee, koffie en lekkere dingen in de koelbox.

Ik hoop dat u zult genieten van de Shelter, alsook van de prachtige stad Deventer en de groene omgeving.

Praktische info accommodatie
De totale ruimte (van cabine en lounge) bedraagt 4,70 mt. x 4,50 m. Deze ruimte is gescheiden van de rest van de woning. U bent aldus verzekerd van voldoende privacy.  Aangrenzend bevindt zich een toilet met fonteintje.  De badkamer (met douche en wastafel) bevindt zich op de 1e verdieping. Als gast beschikt u over een sleutel van de voordeur en de gastruimte. Wifi wordt u gratis aangeboden, het wachtwoord vindt u bij aankomst in de Shelter. Shelter36 bevindt zich dichtbij het centrum, het station en aan het Marskramerpad. U kunt hier gratis parkeren. Er bevindt zich een winkelcentrum om de hoek aan de Boxbergerweg.
.
Winkelcentrum
De Middelweg komt uit op de Boxbergerweg: Hier bevindt zich een winkelcentrum, erg handig voor u als u tijdens uw verblijf in de Shelter iets wilt kopen om te eten/drinken, of op het gebied van kleding, persoonlijke verzorging, of zelfmedicatie/EHBO. Aan de Boxbergerweg vindt u een echte bakker, Turkse winkeltjes voor groenten, fruit, brood en snacks, een pizzeria, supermarkt, Zeeman, Kruidvat, kledingwinkels, een slijterij, dierenwinkel, kappers en zelfs een apotheek. Verder vindt u hier een Thais eethuisje, (ook om af te halen), een cafetaria, een eetcafé, een Poolse levensmiddelenwinkel en een ‘winkel van Sinkel’. De openingstijden zijn doorgaans van 9-18 uur en op vrijdag is er koopavond tot 21 uur.
Meer info over Deventer en omgeving vindt u op: https://www.deventer.nl/vvv

Meer over Francis te Brake en haar werk vind u op: 
www.pact23.com

Fotografie: Rob Boon-RBBN