Ken Uzelve

‘Ken Uzelve’, zelfkennis en inzicht door droomwerk

 

gnothiseavton

 

Veel klassieke Griekse filosofen en wijsgeren zoals Socrates, Chilon van Sparta, Pythagoras en Heraclitus waren overtuigd van het idee dat ware kennis over het leven start bij intensief zelfonderzoek.  Sterker nog: men beweerde dat ‘een niet onderzocht leven het niet waard is geleefd te worden.’ Echt inzicht in je leven begint namelijk bij echte kennis van jezelf.  ‘Gnothi Seauton’, Grieks voor ‘Ken Uzelve’, prijkte boven de tempel van Apollo, de plek waar de Grieken het Orakel van Delphi raadpleegden. In het Droom café wordt deze spreuk op een zeer praktische manier toegepast, want in wezen gaat het erom de droom zo puur en open mogelijk te benaderen. Net als het Orakel van Delphi. Daarvoor is het nodig dat je je bewust wordt van je gewoontepatronen, reacties, weerstanden, beschermingsmechanismen en automatismen.

We menen onszelf te kennen, maar is dat werkelijk waar? Als je de ijsberg bekijkt, denk daar dan nog eens over na en lees ook de basis informatie over dromen en droomwerk op mijn website:

http://shelter36.nl/shelter/dromen2.htm

 

IJsberg 4,nov.2016

 

Voel je welkom met je dromen bij het Droomcafe en Shelter36

 

‘Let’s follow the heart and our dreams, let’s connect again with the source of inspiration and empowerment, healing and transformation, the soul.’

Francisca

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.