Droomwerk oefeningen

Dit is de afdeling voor droomwerk-oefeningen, die mensen thuis alleen kunnen doen. Vaak betreft het oefeningen voor gevorderde droomwerkers. Dit heeft te maken met het gegeven dat dromers praktijkervaring dienen op te doen om de theorie te kunnen vatten en toe te passen. Je bent van harte welkom om ervaring op te doen bij Shelter36. Ik begeleid dromers zowel individueel als in groepsverband. Zie : http://shelter36.nl/cursussen-en-workshops/ en http://shelter36.nl/info-consulten-contact/

Doel

Bewustheid vergroten en verdiepen. Grotere bewustheid helpt je om bewuster in je leven te staan, een wakkere dromer te worden en op die manier meer uit je leven te halen. Dromen en droomwerk helpen daarbij.

Je leert met behulp van droomwerk te communiceren met het onbewuste. Zodra je je met droomwerk gaat bezighouden, zul je ervaren dat je dromen en je persoonlijke leven elkaar wederzijds beïnvloeden. Bovendien activeer je met behulp van droomwerk een persoonlijk proces, dat je zal inspireren en een ver-reikende alsook een verrijkende uitwerking heeft. Het droomwerk is gericht op dat proces en dien je ook als proces te beschouwen. Enerzijds zet je je dromen aan het werk, anderzijds wordt je zelf geactiveerd en geïnspireerd om je aandeel te leveren. Hoe jouw aandeel eruit ziet is per persoon verschillend. Daar heb je echter wel invloed op vanuit je bewuste ik. Het bewuste ik of het ego is dan ook een functie die bij het Shelter36-droomwerk aan de orde komt. Het bewuste ik staat in nauw contact met het droom ik.

Het ‘droom-ik’ is een veel voorkomend symbool in onze dromen, wat verband houdt met onze individualistische cultuur. Het ‘volgen van het droom-ik’ is dan ook een techniek, die tijdens het droomwerken bij Shelter36 veelvuldig wordt toegepast. De technieken die ik hier aanreik kun je echter ook op individuele basis uitvoeren, iets wat bij het ‘volgen van het droom-ik’ wat lastiger gaat en eigenlijk afgeraden wordt.

Veel inspiratie en inzicht gewenst

Francisca te Brake

Shelter36.nl / Pact23.com